torstai 15. elokuuta 2013

1a. Ensimmäinen teksti

                                              Opi kirjoittamaan


Valitsin Äidinkielen kirjoittamiskurssin, koska haluisin oppia kirjoittamaan hyviä tekstejä. Ongelmia yleisemmin ollut kieliopissa. Kun lähden kirjoittamaan vaikka tarinaa, niin tarinankulku on mielessä valmis, mutta kun haluaisin tarinan paperille, niin siinä on vaikeuksia.
    Kirjoittamisen taito ja taito osata ilmaista asioita kirjaimin on tärkeää lukio-opiskelun, sekä jatko-opintojen kannalta. Kirjoittamisesta hyötyy monessa ammatissa, jossa joutuu kirjoittamaan sähköposteja, lehtiartikkeleita, tarjouksia...
Itse kirjoitan liian vähän tekstejä, joka vaikuttaa tekstin laatuun ja selkeyteen. Lähinnä koulussa tulee kirjoitettua, mutta ei paljoakaan vapaa-ajalla.
    Kurssin tehtävät ovat hyviä, juuri sellaisia joissa itse tarvitsen harjoitusta ja tukea. Hyvää on myös se, että teksteihin aiheet eivät ole ennalta määrättyjä vaan saa itse käyttää luovaa ajattelua ja kirjoittaa mieleisestä aiheesta. Se tuo myös motivaatiota kirjoittaa tekstejä, jotka kiinnostava itseään.

http://yle.fi/uutiset/tarkeinta_laivassa_on_sauna/6769447

Teksti on mielestäni hyvä, koska se käsittelee aihetta, josta olen kiinnostunut. Teksti kertoo laivasta ja sen historiasta mielenkiintoisesti, sekä mikä saa ulkomaalaisen tulemaan Saimaalle.

Ei kommentteja: