tiistai 17. syyskuuta 2013

5. uutinen

Lauritsalan ja Joutsenon lukiot liipaisimella

Lappeenrannan Lauritsalan ja Joutsenon lukiot on jälleen lakkauttamisen uhrina. Päätökset lakkauttamisesta saadaan tänä syksynä.

Jälleen tänä syksynä uhkaukset Lappeenrannan lukioiden lakkauttamisesta nousi tapetille. Lappeenrannasta kaksi lukiota, Joutsenon sekä Lauritsalan lukiot aiotaan lakkauttaa. Lakkautettujen lukioiden opiskelijat siirtyisivät keskustan Kimpisen ja Lyseon lukion tiloihin. Lakkauttamisen syynä on säästökohteiden etsiminen

Noin vuosi sitten ajatus lakkauttamisesta tuli julki. Lappeenrannan kaupunginvaltuusto hylkäsi tuolloin ajatuksen. Ajatus lakkauttamisesta piti olla jäässä vuoteen 2015 saakka. 

Lauritsalan lukion opiskelijat  ovat tehneet adresseja kaduilla ja sosiaalisessa mediassa lakkauttamista vastaan. Nimiä on saatu talteen, enää vain katsotaan mihin ne yltävät. Nopeimmillaan lukiot voidaan lakkauttaa tämän lukuvuoden jälkeen.

Päätökset lakkauttamisesta tehdään tämän syksyn aikana.


 
 Lauritsalan lukio
 Joutsenon Lukio


4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Valitsit hyvin ajankohtaisen aiheen. Hyvä juttu. Asia on varmasti hyvin puhuttava ja se tekee tästä tekstistä mielenkiintoisen. Plussaa on että teit sen uutisen muotoon! Hyvä Tuomas :)

-Nico

Wilma kirjoitti...

Aiheellisesta aiheesta kirjoitettu tehtävä ja oikein asiallisesti kirjoitettu! Lyhyt ja ytimekäs. Oikein mainio !

Heidi kirjoitti...

Tekstisi on oikein asiallinen ja puhuttava. Kerrot oleellisia asioita ja tekstisi on uutismainen, niin kuin kuuluukin.

Pia kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Tekstisi on selkeän uutismainen sekä kielensä että rakenteensa puolesta. Kuvat täydentävät hienosti!